Hydro66

“Vi fortsätter i samma riktning och ökar i hastighet”

Skriven av: Anne Graf

Anne Graf, VD på datacenterföretaget Hydro66 berättar om den senaste investeringen och vad de kommande 12 månaderna betyder för kunderna, regionen och investerarna.

Sedan invigningen 2015 har vi på Hydro66 varit fast beslutna att vara en drivande kraft på colocation-marknaden. Allt från valet av plats till vår flerfaldigt prisbelönta design har bidragit till att skapa ett hållbart datacenter till en mycket låg kostnad som verkligen levererar. Vi letar konstant efter innovativa sätt att skapa nytt värde för både kunder och investerare.

Mötet med våra kanadensiska investerare skedde något slumpartat i Boden i slutet av förra året. Hydro66 är en väldigt entreprenöriell organisation från grunden så vi välkomnande intresset de hade för vår verksamhet. Efter många möten och diskussioner kom vi till en överenskommelse att ta in 10 miljoner Kanadensiska dollar, motsvarande 65 miljoner kronor till Hydro66. Denna investering möjliggör för vår nyligen annonserade notering på den kanadensiska börsen senare i vår. Detta gör att Hydro66 kommer att få tillgång till nytt kapital som ytterligare stärker Hydro66 position på marknaden.

Med denna investering ändras hastigheten för Hydro66, men inte riktningen. Vår grundläggande princip är att tillhandahålla ett högkvalitativt datacenter skräddarsytt för kundens applikation. Vår metod ifrågasätter traditionella sätt att bygga datacenter, gamla standarder, Tier-modeller som håller tillbaka innovation och slösar kapital. Vi bygger snarare i överensstämmelse med EU:s uppförandekod för datacenters effektivitet som går ut på att inte bygga mer infrastruktur än din applikation kräver. 

Ingenstans har detta varit mer uppenbart än inom high performance computing och mining av kryptovaluta. Dessa applikationer gör bristerna med gamla datacenter uppenbara. De som inte klarar av att ta itu med strömtäthet, hög värme, kostnadskrav som HPC och miners kräver. Hydro66 anläggning är unikt positionerat för att tillgodose dessa behov samtidigt som det också passar mycket bra för storskalig enterprise colocation med höga krav på tillgänglighet. Detta tack vare vår modulära design.

Med våra nya partners är vår befintliga affärsmodell oförändrad, men accelererad. Just nu bygger vi ut 800 nya rackplatser anpassade för enterprise colocation och kryptovaluta mining, allt på ett sätt som är hållbart både för miljön och för plånboken.

Särskilt fokus lägger vi nu på att utveckla nya produkter och tjänster med partners, såsom enterprise bolag, andra colocation aktörer, systemintegratörer, mjuk- och hårdvarutillverkare.

2018 är redan ett väldigt händelserikt år för vårt företag. Häng med oss, antingen som kund, kanske som anställd, leverantör eller partner. Eller kanske som investerare…

Hör gärna av er till mig, anne.graf@hydro66.com, jag ser fram emot era frågor!

Kontakta sälj